Duurzame Visserij

Duurzame Visserij

Innovatie in de visserijsector is essentieel. Het nieuwe Gemeenschappelijk Visserijbeleid (GVB) en de bijbehorende aanlandplicht, de vraag naar duurzaam gevangen vis, de hoge uitbatingskosten en de vrees voor een beperkte toegang tot visgronden vormen hierbij belangrijke drijvende krachten. Heleen Lenoir (Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek) leidt onze avond rond duurzame visserij in. ILVO ondersteunt de visserijsector in hun streven naar duurzaam vissen. Ze beantwoordt vragen als: “Hoe wordt de gezondheid van visbestanden gemeten?” en “Wat doet de Belgische visserij om te verduurzamen?”

Oostends reder Willy Versluys neemt nadien het woord en licht zijn visie toe op duurzame visserij in de praktijk. Deze gevestigde waarde in de Oostendse visserij strijdt voor een grotere zeggenschap voor reders en vissers om projecten te ontwikkelen als alternatief voor bijvoorbeeld sleepvisserij, in plaats van grootspelers een monopolie toe te kennen. Hij heeft het o.m. over de strenge quota rond bijvangsten, netmazen-wijdte, controle en de tendens naar lager brandstofverbruik bij schepen.

Een boeiende avond dus, die je een inkijk biedt in theorie en praktijk.

Organisatie Willemsfonds Oostende in samenwerking met Avansa.

Inschrijven verplicht – bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ofwel rechtstreeks op www.avansa-ow.be of 059.503952.

Overzicht

Aanvang dinsdag 20-09-2022 19:30
Max. deelnemers 120
Prijs Uitpas kansentarief 1€
Organisator Willemsfonds Oostende
Inschrijven via Inschrijven verplicht – bij  sonja.decraemer@skynet.be ofwel rechtstreeks op www.avansa-ow.be of 059.503952
Locatie VLC De Geuzetorre

VLC De Geuzetorre vzw

 Kazernelaan 1, 8400 Oostende
  059 50 10 40
info@vlcdegeuzetorre.be
 www.vlcdegeuzetorre.be

KBO 0412.094.107
RPR Gent, afdeling Oostende

Bestuur

Voorzitter
Edgard Brunet

Penningmeester
Jeannine Neirynck

Secretaris
Ronny Morlion

Zondagmorgenaperitief

Op zondag is het ontmoetingscentrum open van 10.30 uur to 14.30 uur.
Ideaal voor een gezellige babbel en een drankje!