68 deelnemers vanuit de West-Vlaamse vrijzinnige centra genoten op zaterdag 20 augustus van een geslaagde ontmoetingsdag in Oostende. 

Er waren keuzeactiviteiten voorzien in de voor- en namiddag, met voor elk wat wils. Bezoek aan het vernieuwde Ensorhuis met wandeling, een havenrondvaart, streetart fietstocht, workshop gietklei, Hugo Claus wandeling en ontdekking van de polders met paard en kar. Zo konden de deelnemers vanuit de verschillende windhoeken van de provincie de stad Oostende beter leren kennen.

Spijs en drank mochten niet ontbreken, zo konden de deelnemers genieten van koffiekoeken ’s morgens, vers gebakken visjes op de middag en een aperitief in de Velodroom -de locatie van de zomerwerking van De Kim- gevolgd door een BBQ ’s avonds in De Geuzetorre.

West-Vlaanderen telt 11 vrijzinnige ontmoetingscentra, waarvan 2 gevestigd in Oostende: het Vrijzinnig Jongerenontmoetingscentrum (VJOC) De Kim in de Langestraat 44A en het Vrijzinnig Laïciserend Centrum (VLC) De Geuzetorre gelegen aan de Kazernelaan 1. Elk jaar wordt er een ontmoetingsdag georganiseerd voor de vrijwillige bestuurders en personeelsleden van de centra, onder de coördinatie van de koepel van West-Vlaamse vrijzinnige centra. Telkens is één van de centra verantwoordelijk voor de organisatie, dit jaar was dat VJOC De Kim. De trefdag vond zo plaats in Oostende met als uitvalsbasis VLC De Geuzetorre.

De vrijzinnige ontmoetingscentra willen regionale plaatsen van ontmoeting en uitwisseling zijn. Er is een ruim aanbod aan activiteiten in de centra, ofwel aangeboden door het centrum zelf of door lokale vrijzinnige organisaties die gebruik maken van de centrumfaciliteiten. Een jaarlijkse ontmoetingsdag draagt bij aan de teamgeest, laat toe ervaringen uit te wisselen en elkaar te inspireren, zodat er verder kan gebouwd worden aan een kwalitatief aanbod voor de leden maar evengoed ten aanzien van een ruim publiek.

groepsfoto 20aug trefdag

groepsfoto 20aug trefdag2

BEKIJK HET FOTOALBUM

VLC De Geuzetorre vzw

 Kazernelaan 1, 8400 Oostende
  059 50 10 40
info@vlcdegeuzetorre.be
 www.vlcdegeuzetorre.be

KBO 0412.094.107
RPR Gent, afdeling Oostende

Bestuur

Voorzitter
Edgard Brunet

Penningmeester
Jeannine Neirynck

Secretaris
Ronny Morlion

Zondagmorgenaperitief

Op zondag is het ontmoetingscentrum open van 10.30 uur to 14.30 uur.
Ideaal voor een gezellige babbel en een drankje!