Wekelijks gemiddelde, laatst bijgewerkt op 10 december 2020,
- 2163 dagelijkse besmettingen
- 189 dagelijkse opnames
- 97 dagelijkse overlijdens
kan ik lezen van mijn Coronalert app op mijn smartphone.

Beste vrienden van de Geuzetorre,

In de Fakkelkrant van mei - juni 2020 schreef ik volgende bijdrage:
"Een kleine drie maanden terug, rond 1 januari, gaven we iedereen die ons dierbaar en lief was een flinke dikke zoen, een stevige handdruk, of een ferme knuffel, met de toepasselijke woorden "en vooral een goede gezondheid!"

Hoe ongelooflijk kan het tij keren op zo'n korte tijd?

Op vrijdag 13 maart hebben we de deuren van het VLC De Geuzetorre moeten sluiten voor het grote publiek en werd de geplande "Fiesta Colombiana" uit noodzorg afgelast. Ruim 250 liefhebbers zagen een leuke avond in het water vallen en kregen huisarrest om zich te beschermen tegen een volledig nieuw en verraderlijk, wild om zich heen grijpend coronavirus.

Thans zitten we met z'n allen geïsoleerd thuis, luisteren we naar de nieuwsberichten en volgen we de raad op van viroloog en wetenschapper Marc Van Ranst. Maggie De Block, minister van Sociale zaken en Volksgezondheid, schrijft geschiedenis met haar slogan "Blijf in uw kot, ik meen het, hé!"" ...

Vandaag, 10 december, zijn we een zevental maanden verder, en wordt tijdens het programma Villa Politica, in de kamer vragen gesteld over 'het toekijken op het naleven van de corona maatregelen vooral tijdens de komende feestdagen'.

Beste mensen, wat een roll-on, roll-off van maatregelen zijn er ondertussen ons niet opgelegd:
15 contacten met onze medemens, dan 4, dan één knuffelcontact, scholen dicht met thuisonderwijs, scholen weer open, winkels en horeca dicht, winkels weer open, niet essentiële winkels dicht, kappers dicht, open, dicht, enz. ...

Ook het zondagmorgen aperitief in ons VLC is deze zomer tweewekelijks kunnen doorgaan, mits het nemen van strenge voorzorgsmaatregelen: handen ontsmetten, langs die deur binnen, langs andere deur buiten, mondmasker enkel aan tafel af, blijven zitten en bezoekformulier invullen ...

Verder hebben we geen andere zomeractiviteiten kunnen plannen, en kunnen we nog steeds niets in het vooruitzicht stellen (lees artikel van de redactie onder de rubriek 'Hoog van de toren geblazen' in deze Fakkelkrant).

Maar er is leven na Corona.

Terwijl ik deze tekst intoets, kijk ik af en toe uit mijn raam naar het strand en de zee en de mensen die er wandelen, alleen of met twee, netjes op afstand van anderen, genietend van het mooie weer en de gezonde lucht vol met jodium.
Ik merk een jonge man op die met zijn voet in het harde zand volgende boodschap schrijft: "I love you Kiara" gevolgd door een hartje.
Wat moeten we hiervan denken? Mag hij in deze corona tijd zijn liefje niet zien, niet knuffelen?
Kijkt zij ook ergens uit het raam naar hem? ...

Hoewel velen de eindejaarsfeesten, tijdens deze tweede corona golf, in beperkte kring zullen vieren, is er toch wat licht tijdens deze donkere dagen.
Allen hebben we immers onze hoop gesteld in een vaccin die ons moet beschermen tegen het coronavirus covid-19.
Iedereen ingeënt hopen we ons leven, voor corona, opnieuw verder te kunnen zetten, zonder huidhonger, met knuffels, zonder schrik om besmet te worden, en vooral opnieuw een bezoekje kunnen brengen aan de Geuzetorre om deel te nemen aan één van de vele activiteiten, ook van de Grijze Geuzen, of van onze zusterverenigingen. Activiteiten, evenementen, tentoonstellingen, spreekbeurten, kaartnamiddagen, brei en scrabble onderonsjes, zondagmorgen aperitief ...
want er is een leven na corona.

Ik wens iedereen, zoals elk jaar, een goede gezondheid zowel fysiek als mentaal. Want het voorbije jaar hebben we weer eens geleerd hoe belangrijk ons welzijn is.
Ik wil ook nog eens stil staan bij het verlies van drie van onze bestuursleden in 2020, namelijk de heer Jean Pierre Strumane, gewezen voorzitter VLC en de Grijze Geuzen, de heer Georges Wittouck, bestuurslid GG, leider koersbal en petanque, de heer James Piolon, bestuurslid GG en quizmaster. Alle drie jarenlang gedreven en gemotiveerde medewerkers van onze vereniging.

Tenslotte wil ik eindigen met de woorden van Martine Tanghe: "houd moed, het komt allemaal goed"

Nog dit : onze steeds succesvol gesmaakte nieuwjaarsreceptie hebben jullie allemaal te goed!

Edgard Brunet, voorzitter VLC De Geuzetorre

10 12 20

VLC De Geuzetorre vzw

 Kazernelaan 1, 8400 Oostende
  059 50 10 40
info@vlcdegeuzetorre.be
 www.vlcdegeuzetorre.be

KBO 0412.094.107
RPR Gent, afdeling Oostende

Bestuur

Voorzitter
Edgard Brunet

Penningmeester
Jeannine Neirynck

Secretaris
Ronny Morlion

Zondagmorgenaperitief

Op zondag is het ontmoetingscentrum open van 11.00 uur to 13.00 uur.
Ideaal voor een gezellige babbel en een drankje!