Dirk Verhofstadt in gesprek met Johan Braeckman

Dirk Verhofstadt in gesprek met Johan Braeckman

UPDATE :

Deze activiteit vindt plaats onder voorbehoud - afgelastingen zullen hier gepubliceerd worden

CST en mondmasker verplicht 

Dinsdag 11 januari 2022: Dirk Verhofstadt in gesprek met Johan Braeckman + boekvoorstelling

In de zomerperiodes van 2020 en 2021 voerden Dirk Verhofstadt en Johan Braeckman wekenlang indringende gesprekken over diverse onderwerpen. De rode draad in hun conversaties is de vraag wat menselijkheid betekent. In dit boek behandelen ze fascinerende kwesties als de opkomst van Homo sapiens, Darwin en de evolutietheorie, irrationalisme, religie, humanisme en atheïsme. Vanaf welk moment in de prehistorie kunnen we spreken van een mens? Welke typische kenmerken heeft de mens? Vanwaar de spanning tussen rede en geloof? In 2022 verschijnt een tweede boek. Daarin bespreken ze de maakbaarheid van de mens, de vrije wil, de oorsprong van geweld, de relaties tussen mensen en dieren, en de zin en betekenis van het leven.

Dirk Verhofstadt is moraalfilosoof en auteur van verschillende politieke, filosofische en historische boeken. Hij doceerde media-ethiek aan de Universiteit Gent en maakte een doctoraat over Pius XII en de vernietiging van de Joden. Johan Braeckman was zijn promotor.

Johan Braeckman is hoogleraar Wijsbegeerte aan de Universiteit Gent. Hij was jarenlang Socrates Hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam. Als scepticus en filosoof stelt hij kritische vragen bij elke vorm van mythisch en irrationeel denken. Hij specialiseerde zich in Darwins evolutietheorie en publiceerde meerdere boeken en hoorcolleges, over diverse onderwerpen. Zijn belangrijkste studieobject is de mens.

“In gesprek met Johan Braeckman” is een uitgave van Houtekiet. ISBN 9789089249784. Prijs € 24,99.

Op dinsdag 11 januari om 19uur30 gaan Johan Braeckman en Dirk Verhofstad live met elkaar in gesprek in de gezellige huiskamer van “De Geuzetorre”. Er is géén moderator en géén vragenuurtje achteraf. We organiseren wel een “meet and greet” met beide auteurs na hun gesprek, u kunt een exemplaar van hun boek laten signeren en blijven nakeuvelen bij een drankje aan de bar. Inkomtickets zijn enkel in voorverkoop beschikbaar en kosten 5 euro. Op vertoon van uw ticket krijgt u na afloop van het gesprek een gratis drankje aan de bar!

Overzicht

Aanvang dinsdag 11-01-2022 19:30
Max. deelnemers 120
Prijs €5,00
Locatie VLC De Geuzetorre

VLC De Geuzetorre vzw

 Kazernelaan 1, 8400 Oostende
  059 50 10 40
info@vlcdegeuzetorre.be
 www.vlcdegeuzetorre.be

KBO 0412.094.107
RPR Gent, afdeling Oostende

Bestuur

Voorzitter
Edgard Brunet

Penningmeester
Jeannine Neirynck

Secretaris
Ronny Morlion

Zondagmorgenaperitief

Op zondag is het ontmoetingscentrum open van 10.30 uur to 14.30 uur.
Ideaal voor een gezellige babbel en een drankje!